19/08/2021

-

12/09/2021

Anne Kristin Hagesæther

Ute er håpet

 

Så lenge det er liv, er det håp, sies det. Men også: Så lenge det er håp, er det liv. Håpet gir livskraft, motstandskraft og bærekraft.

Denne utstillingen sier altså ikke at Håpet er ute, men at Ute er håpet. Kunsten kan gi oss et annet blikk å se med, et annet rom å hente håp i, og Hagesæther peker nettopp ut – utendørs. For denne kunstneren er naturens lys, former, farger og detaljer hennes største inspirasjoner. Fjell og trær går igjen som motiver i bildene, som en blanding av abstraksjon og gjenkjennelige elementer. Med følsom strek og djerv fargebruk kan vi oppleve velkjente landskap bokstavelig talt i et nytt lys. Noen motiver er dekket av tåke, som på samme tid tilslører og fremhever, og kan gi en opplevelse av å se mindre og samtidig klarere. Enten det dreier seg om vårt blikk for naturen eller for hverandre.

Dette er Anne Kristin Hagesæthers andre separatutstilling i Galleri Briskeby. Hun viser malerier og grafikk.

Spennet er stort mellom mektige, solide fjell, og spinkle, tilsynelatende sårbare, planter og trær. Naturen framstår så evig og forgjengelig på samme tid; denne naturen som omgir oss og som vi er en del av. For Hagesæther kan også sies å male fram relasjonene mellom naturens elementer, og mellom naturen og oss. Kunstnerens motiver gir oss et elskende blikk på alt vi ikke vil miste.

Hagesæther er utdannet ved Norfolk Institute of Art and Design i England, Facultad de Bellas Artes, Sevilla i Spania, University of Brighton og TURPS Art School i London. Hun har hatt en rekke utstillinger i både inn- og utland, og er innkjøpt av bl.a Norges Bank, Nasjonalbiblioteket og Statkraft.

Bilder av A. K. Hagesæter