10/11/2022

-

27/11/2022

Karin M. Valum

Ute av verden

Velkommen til åpning i prosjektrommet torsdag 10. november kl. 18.00

«Jeg har lenge vært opptatt av tap; det som forsvinner og det som blir igjen; minner og avtrykk av det som var. Rester, ruiner og spor. Tomrommet etter den døde. Sorgen over det som blir borte, arter, mennesker, sivilisasjoner og natur. Vekten av det vi etterlater.» – Karin M. Valum
Valum utforsker tegning ved å lage spor med ulike redskaper. Med kull, tusj og blyant arbeider hun med gråtoner og lys i tillegg til at hun bruker akrylmaling og fargeblyanter i enkelte verk. I monotypier preges det inn relieff og noen ganger tegner hun videre på dem med tråd.
I utstillingen «Ute av verden» som vises i galleriets prosjektrom, stiller hun ut monotypier og tegninger.
Med en gammel trykkpresse eksperimenterer hun med farge og form i monotypier. Hun bruker forskjellige nett og sjablonger. Relieffene og sporene kan gi assosiasjoner til både arkeologi og anatomiske plansjer, med avtrykk av det som forsvinner og avtrykk av tomrommet som etterlates. Hun har også vært inspirert av broderier og vitenskapelige plansjer og lager arbeider som viser snitt gjennom natur.
Utstillingen er støttet av BKH – Bildende Kunstneres Hjelpefond

 

Alle organismer lever i en større sammenheng og avhengighet. Alle er del av naturens kretsløp. I skogen er trærne knyttet sammen under bakken og informasjon går mellom dem via sopp og røtter, i et finurlig nettverk. I rommet rundt oss danner partikler og signaler usynlige forbindelser, nettverk vi er avhengige av i moderne kommunikasjon. Menneskers konstruksjoner, byer, ruiner og forflytninger, samt fossiler, fugletrekk og fuglesang, inspirerer meg, det er tegning som spor i tid og rom, forteller Valum.

Karin M. Valum (f.1952) er utdannet ved Statens kunstakademi og Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Hun har hatt en rekke utstillinger over hele landet, og inngår i flere offentlige samlinger, bl.a Nasjonalgalleriet, Asker kommune, Drammens Museum og Oslo kommunes kunstsamling.