21/04/2022

-

15/05/2022

Iselin Bast

Trodde du hadde glemt

Prosjektrommet: I utstillingen «Trodde du hadde glemt» viser Iselin Bast malerier, tegninger og grafikk.

Iselin Bast har siden 1970-tallet virket som billedkunstner og er en produktiv kunstner som arbeider fra sitt atelier i Fuglevik i Stavern. Her har hun arbeidet frem de fleste av bildene vi møter i denne utstillingen.

Verkene som Bast stiller ut i Galleri Briskeby, er hver for seg møysommelig og tekniske betraktninger fra hverdagslige situasjoner og motiver, men samlet kan vi se Iselin Basts gjenkjennelige og dedikerte konsentrasjon overfor det hun ser og skaper. Hennes motivasjon gjennom arbeidet med kunst er å finne i den relasjonen hun har til det hun maler og tegner. Bildene er gjennomgående inviterende og åpne.

 

Gjennomgående motiver i utstillingen er treet, mer enn bare et tre, er det tillagt noe menneskelig; kraftige stammer med solide røtter og med grener som strekker seg i flere retninger i forsøk på å finne nye veier avhengig av lys, vind og krefter som er ustyrlige for mennesket å ta kontroll over. Trærnes plass mellom alle de andre.

Iselin Bast henter inspirasjon fra blant annet Hammershøi, Schjerfbeck,Vuillard og Corot. Hun er utdannet ved Statens Kunst- og håndverksskole i Oslo og L´Ecole des Beaux-Arts i Aix-en-Provence.

Siden 1974 har hun holdt utstillinger i inn- og utland.