10/02/2022

-

27/02/2022

Eva Fagerli Sæthren

S T A T U S VII

Verkene som vises i denne utstillingen er inspirert av opplevelser og inntrykk jeg får av samspillet mellom arkitektoniske flater, byggetekniske elementer, farger og mangfoldet jeg møter i bybildet. Steder jeg har besøkt lager avtrykk i hukommelsen som jeg så overfører på frihånd til papir med tusj og pennesplitt, eller med akrylmaling på lerret eller plexiglass. Lek med perspektiv, forenkling og abstraksjon er viktige virkemidler.
– Eva Fagerli Sæthren


Sæthren lager verken skisser eller bruker foto som forelegg, og har strenge regler for hvordan hun jobber. Materialene og arbeidsmetodene gir ikke rom for særlig endring når spor er satt, og hun bruker derfor mye tid på komposisjonen underveis. Dette gjelder både i maleri og tegning.

Elementene i komposisjonen danser når jeg tegner, inspirert av den lydløse balletten til byggekranene over deler av byen. I maleriene derimot, er alle elementene flate og monokrome. Jeg ser på bildene som utsnitt satt inn i en komposisjon som gjør at elementene snakker sammen, uavhengig av hvor jeg har fått inntrykkene fra. Jeg ønsker at betrakteren som står på utsiden skal oppleve at innholdet i bildene fortsetter videre utover billedflaten.
– Eva Fagerli Sæthren


Eva Fagerli Sæthren (f. 1953) er utdannet ved Oslo Tegne- og Maleskole og Høyskolen i Oslo, samt Mølla Kunstskole i Moss. Hun har hatt flere separatutstillinger, bl.a ved Oslo Prosjektrom, Soli Brug, Galleri LNM og Nordic Black Theatre i Oslo. Sæthren er også daglig leder for Oslo Prosjektrom.

Bilder av Eva Fagerli Sæthren