03/11/2022

-

27/11/2022

Janicke Ebbing

Skulptur

Velkommen til åpnig torsdag 3. november kl. 18.00

Janicke Ebbing lager skulpturer i steingods, og befatter seg stort sett med dyremotiver. Gjennom dyrenes karikerte uttrykk, visualiserer hun ulike sinnsstemninger og personligheter, som også gjenspeiler noe menneskelig. Med sjelfull og typete fremtoning, vekker skulpturene både ømhet og humor.

Ebbing kombinerer gamle håndverksmessige tradisjoner med et personlig skråblikk, som også avdekker en dyp omsorg for dyrene og deres individualitet. «Når jeg lager dyreskulpturer, er det viktig for meg å få frem at dyr har følelser. Det handler om dyrevelferd», har hun selv uttalt.

Samtidig ligger det et utsøkt håndverk til grunn for hver eneste, unike skulptur. Det er en nitidig prosess å lage dem, og skulpturene gjennomgår flere stadier: tørketid, råbrann og glasurbrann, og ofte enda en brann med metall, platina, bronse, kobber eller gull i glasuren. Hun veksler mellom ulike teknikker, alt ettersom uttrykket skal være blankt eller matt, og skaper på den måten ulike uttrykk.

Janicke Ebbing (f. 1957 ) er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og National College of Art and Design i Dublin. Hun har hatt en rekke utstillinger i både inn- og utland, og har gjort mange utsmykningsoppdrag, blant annet for Norsk Hydro, Eiendomsspar, Statsministerens kontor, Color Line og Eidsvold Kulturhus.