02/11/2023

-

26/11/2023

Einar Sandvold

Resonance of Shadows

«Jeg hadde lyst til å fortelle om fortidens traumer og samtidig vise en helt ny verden. En verden der jeg skaper- og setter sammen mitt eget landskap, med eller uten byggeklosser, og figurerer som en av byggerne. Disse nye skikkelsene formidler også et personlig aspekt; de viser et landskap som skjuler en fortid, en nåtid og frykt for det ukjente» – Einar Sandvold.

Med utstillingen «Resonance of Shadows» viser Einar Sandvold seg fra en en ny side, både på et teknisk og tematisk plan. Etter flere år med fokus på maleriet, har han nå vendt tilbake til tegningen, som var hans første uttrykksform fra ung alder av. Ved å gjenoppta tegningen, opplevde han en befriende nostalgi, der han kunne ta med seg nye ferdigheter inn i et kjent medium. Slik ble det også lettere å gjengi det han ønsket å uttrykke; å kunne fortelle uten å måtte «fortelle».
I disse tegningene benytter han seg av grafittblyanter og olje- eller voksbaserte fargeblyanter, som skaper et mykt uttrykk med fine skyggevirkninger.
Einar Sandvold (f. 1994) er opprinnelig fra Toten, men bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Einar Granum kunstskole (2017-2019), og har allerede deltatt på flere utstillinger i inn- og utland, bl.a med gruppeutstillng i Ås Rådhus (gjesteutstillier på «NORTH ART») høsten 2021,Galleri Van der plas i New York (2020), Galleri Golsa i Oslo (2019), Galleri Robusta og Galleri Briskeby i Oslo (2020). Han hadde sin første separatutstilling i Galleri Briskeby våren 2021 og stilte ut ved Galleri Hervold i Stavanger våren 2023. I januar 2024 skal han ha sin neste separatutstilling ved Oslo Prosjektrom. Sandvold mottok nylig Kulturstipend 2022 fra Toten Sparebank. Han er innkjøpt av Bonheur ASA og T27 Borettslag i Drammen.
Dette er hans tredje separatutstilling i Galleri Briskeby
Se i nettbutikken