03/06/2021

-

26/06/2021

Einar Sandvold

RANDOMLY

«Kunst er subjektivt og strekker seg i alle mulige retninger. Min retning er abstrakt, kontrollert, eksperimentell og personlig» – Einar Sandvold.

Billedkunstneren Einar Sandvold (f. 1994) bor og arbeider i Oslo. Han har allerede deltatt på flere gruppeutstillinger i inn- og utland, men dette er hans første separatutstilling.

Einar Sandvolds kunstneriske uttrykksform springer ut fra en genuin interesse for arkitektur og design. Urbane landskap er det som inspirerer han mest til å drømme seg bort fra den reelle virkeligheten, og inn i andre verdener som han selv skaper på lerretet.

-Perfeksjonisme, både som idé og ideal, er noe jeg søker, og som ofte preger min kunstneriske prosess. Dette kommer særlig til uttrykk i prosjektenes sluttresultater, hvor plettfrie flater, balanserte farger, geometriske former og varierende dimensjoner er proporsjonale med hverandre. I kontrast til min tilnærming knyttet til perfeksjon, har jeg perioder der jeg velger å jobbe mindre kontrollert og med friere bevegelser. Den nye serien «Randomly» har gitt meg muligheten til å vokse i en ny retning, der min egen abstrakte fantasi la føringene for hvordan jeg uttrykte meg kunstnerisk. Følelsens karakter bunner i mitt ønske om å gi slipp på all kontroll og samtidig opprettholde den. Denne følelsen av å alternere mellom total kontroll og spontan frihet er essensen av uttrykket Randomly, forteller han.

Sandvold er utdannet ved Einar Granum kunstskole (2017-2019). Han arbeider med maleri på lin eller bomullslerret – og kombinerer akryl, akrylblyanter, blyanter, tusj, olje og oljepasteller. Sandvold har blant annet deltatt på gruppeutstillinger ved Galleri van der plas i New York (2020), Galleri Golsa i Oslo (2019), Galleri Robusta og Galleri Briskeby i Oslo (2020). Til høsten deltar han på kunstmessen Art Nordic i København. Utstillingen Randomly, som vises i Galleri Briskeby, er hans første separatutstilling.

Se filmen om Einar Sandvolds utstilling her

Bilder av Einar Sandvold