11/08/2022

-

04/09/2022

Brian Albers

den samme stillheten

Galleri Briskeby åpner høstsesongen med Brian Albers, som har stilt ut i galleriet tre ganger tidligere. Denne gangen med en helt ny tilnærming, både med hensyn til tematikk og teknikk.

«Noen år tilbake trengte jeg en endring og fokusskifte som maler. Siden det har jeg arbeidet med en helt ny og eksperimentell, abstrakt serie malerier med et bredt repertoar av maleriske uttrykk. Serien ble veldig variert. Jeg har ikke lett etter en signaturstil, men etter noe dynamisk som ville overraske. Det ble et spill om å finne- og miste bilder under arbeidet, og slik var prosessen full av overraskelser.»

– Brian Albers

VELKOMMEN TIL ÅPNING TORSDAG 11. AUGUST KL.18.00

Brian Albers (f.1939) er opprinnelig fra Melbourne i Australia, men har bodd og arbeidet i Norge siden 70-tallet. Han er utdannet ved Swinbourne College of Art i Australia, og har hatt en lang rekke utstillinger i flere land. I Norge har han blant annet stilt ut hos Norske Grafikere, Galleri LNM, Asker Kunstforening og Galleri Briskeby, der han stilte ut første gang i 2006. Han har også deltatt flere ganger på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen. Albers er innkjøpt av bl.a Nasjonalgalleriet, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Nasjonalmuseet i Silesila, Polen og Asker Kommunes kunstsamling.

I en lang periode arbeidet han mest med grafikk og silketrykk, men de senere årene har han hatt sitt hovedfokus på maleriet. Han arbeider med akryl på lerret, innenfor et abstrakt og lekent billedspråk.

«Fra begynnelsen er det en lek uten et klart konsept, men en prosess der tilfeldigheter og kaos får utfolde seg. Samtidig har jeg prøvd å skape en komposisjon der harmoni og disharmoni skal sitte ved siden av hverandre og gi en slags balanse»

– Brian Albers.