13/01/2022

-

06/02/2022

Einar Sandvold

Behind the lines

«Kunst er subjektivt og strekker seg i alle mulige retninger. Min retning er abstrakt, kontrollert, eksperimentell og personlig» – Einar Sandvold.

Sandvolds kunstneriske uttrykksform springer ut fra en genuin interesse for arkitektur og design. Urbane landskap er det som inspirerer ham til å drømme seg bort fra den reelle virkeligheten, og inn i andre verdener som han selv skaper på lerretet. Han maler på lin- eller bomullslerret og kombinerer akrylmaling, akrylblyanter, tusj, olje og oljepasteller.

Sandvold arbeider hovedsakelig i serier, som har en gjennomgående tematikk; fra «Utopia» og «Randomly», som han viste på sin første separatutstilling i Galleri Briskeby våren 2021, til sin siste serie «Metropolis», som bygger videre på hans tidligere fundament.

På utstillingen «Behind the lines» viser han også verk fra ulike serier, der «Metropolis» er mest fremtredende.
«METROPOLIS er en serie basert på en av mine tidligere serier «Utopia». Denne serien er mer definert og mer arkitektonisk, med flere detaljer og har en sterkere forbindelse til et såkalt urbant landskap. Hensikten med denne serien er å skape en ikke-eksisterende verden, hvor betrakteren kan utforske og bevege seg rundt i lekne omgivelser. For første gang velger jeg også å tegne inn naturen og blande dette inn i landskapet. Komposisjonen i seg selv er bygget opp av brutalistiske former som til slutt blir arkitektoniske bygninger, men med min egen versjon; «en fargerik og leken brutalistisk verden»
Inspirasjonen er hentet fra mine omgivelser, hvor jeg går rundt i min egen by, Oslo, og samler elementer, former og detaljer som senere implementeres i METROPOLIS-universet.» – Einar Sandvold

Stadig flere er opptatt av hvordan omgivelsene rundt oss skal være, og diskusjonen om nybygg og kald arkitektur er svært relevant i disse dager. Med serien «Metropolis» ønsker Sandvold å bidra til å vise at såkalt hard og kald arkitektur har flere sider. Selv om noen oppfatter den som «stygg», kan den også være leken, morsom og vakker.

Einar Sandvold (f. 1994) bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Einar Granum kunstskole (2017-2019), og har allerede deltatt på flere utstillinger i inn- og utland, bl.a med gruppeutstillng i Ås Rådhus (gjesteutstillier på «NORTH ART») høsten 2021,Galleri Van der plas i New York (2020), Galleri Golsa i Oslo (2019), Galleri Robusta og Galleri Briskeby i Oslo (2020). Han hadde sin første separatutstilling i Galleri Briskeby våren 2021 og deltok på kunstmessen Art Nordic i København i november 2021

Bilder av Einar Sandvold