Ulf Valde Jensen

" F A B E L " - nye malerier

05 Mar - 12 Apr

Galleri Briskeby er midlertidig stengt som følge av retningslinjer fra FHI, for å forhindre spredning av Corona virus. Vi avventer situasjonen, og håper at vi snart kan være på plass igjen.

I mellomtiden er dere velkommen til å besøke vår nettbutikk som stadig betjenes. Der har vi også lagt ut flere av bildene fra den aktuelle utstillingen. 

Vi kan åpne galleriet etter avtale, og er tilgjengelig på epost: gallerist@galleribriskeby.no eller tlf: 24118700

Ta vare på dere selv og hverandre!

På denne utstillingen viser Ulf Valde Jensen nye malerier, produsert fra 2017 til i dag. For de mange som først og fremst kjenner hans grafiske arbeider vil bildene fremstå som et nytt og forfriskende innslag. Men de fabulerende elementene og forankringen i surrealismen er også tydelig til stede i Valde Jensens malerier.

Utstillingen “Fabel” avdekker en ny vitalitet hos Valde Jensen, med ekspressiv koloritt og gåtefulle undertoner. På den ene side, krever bildene en vilje til meddiktning hos betrakteren. På den annen side, står det ornamentale formspråket støtt i seg selv. Måten han eksperimenterer på, med en kombinasjon av olje, tempera, sand og akryl, skaper en utpreget stofflighet. Det mangetydige uttrykket rommer også ulike referanser, fra Art Noveau og surrealisme til meksikansk folkekunst. 

Ulf Valde Jensen (f. 1945) er utdannet ved Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts, Atelier 17 og Atelier Friedlander i Paris og Konstfachskolan i Stockholm. Han har hatt en rekke utstillinger i både inn- og utland, og har stilt ut med grafikk i Galleri Briskeby tre ganger tidligere. Han har hatt flere utsmykningsoppdrag, og er blant annet innkjøpt av Victoria og Albert Museum i London, Bibliothèque Royale Albert i Brussel, Centre National d`Art Contamporain i Paris, Nasjonalmuseet i Oslo, Norsk Kulturråd og Oslo Kommunes Kunstsamlinger.  

 


Kommende utstillinger