Søssa Magnus

"Molly & meg " - plexitrykk og linosnitt

07 Nov - 01 Des

Det begynte med studier og observasjoner av hennes egen hund, Molly. Positurene og blikkene som fortalte alt, i kraft av et manglende språk. Etter hvert oppdaget hun tilsvarende uttrykk på alle kanter, og observasjonene ble til portretter av hundens talende gester. Med en enkel strek og karakteristiske uttrykk har Søssa Magnus gitt hunden et eget språk og truffet noe universelt som alle kan gjenkjenne.

Våren 2008 viste hun utstillingen "HundeutTrykk" i Galleri Briskeby, og det tok ikke lang tid før hundemotivene nærmest ble folkeeie. Det har kommet til mange motiver siden den gang, med humoristiske og melankolske undertoner. Dette er fjerde gang Søssa Magnus stiller ut i Galleri Briskeby.

Søssa Magnus (f.1948) bor og arbeider i Oslo, og har i en årrekke drevet Frysja grafikkverksted sammen med tre andre kunstnere. Hun har rendyrket grafikken som sin uttrykksform, og viet sin kunstneriske karriere til å eksperimentere innenfor ulike grafiske teknikker. I dag arbeider hun hovedsakelig med plexitrykk og linoleumssnitt, som gir en karakteristisk, levende strek og tredimensjonal virkning.

Velkommen til åpning torsdag 7.november kl.18!

Kommende utstillinger